Skapa tidlös känsla – strössla!

  

Så här på hösten sår jag fröer för få en vildare känsla i trädgården. Jag tycker att det är fint att ha en bra grundstomme med häckar, gångar och rabatter. Men sedan vill jag mjuka upp det hela lite med växter som ser ut att ha hittat sin egen plats. Det skapar en tidlös känsla, som att trädgården är lite romantiskt övergiven fast den inte alls är det. Den känslan skapar jag genom att strö ut fröer på hösten. Jag tar lite frö i handen och strör sedan ut dem på ställen där jag tror att det kan bli snyggt. I gruset tar de sig ofta bra. I år har jag strösslat ut frön från krolliljor, stockrosor, ringblommar, praktrölleka och jungfrun i det gröna. Det är sådant som skapar spänning i tillvaron, tänk vad fint det kan bli! Och snyggt som kontrast mot formklippta växter och häckar. Tittut, här kommer jag!

Leave a Reply

tjugo + sjutton =